ANNONS

Brioche

/

Brioche ! Detta franska bröd är enkelt att baka och är godast nybakat, stekt i smör eller rostat. Kalljäs över natten och baka av till frukosten eller brunchen.

brioche recept

brioche recept 1

Foto: Homemade stockholm by Cecilia

Brioche limpa

  • 25 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 3/4 tsk salt
  • 4 ägg
  • 8,5 dl vetemjöl (510 g)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 uppvispat ägg, till pensling av briocherna

Gör så här:

  1. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och ägg.
  2. Tillsätt det mesta av mjölet, lite i taget och knåda degen tills den är slät och elastisk. Knåda sedan in smöret i degen och arbeta den  ytterligare, ca 5 minuter för hand.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och fläta till ett fint bröd och lägg i en smord och mjölad brödform. Plasta.
  4. Kalljäs brödet över natten och ta fram dem ca 60 min före gräddning så de blir rumsvarmt. Värm ugnen till 175 grader.
  5. Pensla brödet med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills brödet är 94-96 grader i mitten.
  6. Servera nybakat (eller senare rostat eller stekt, annars kan det bli torrt).
0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00