Kanelbullekrans

Alltså ser ni hur mycket göttigt som finns i den här kanelkransen!? Inget går förlorat vid gräddning och de blir saftigare än någonsin! 😀

Kanelbullekrans

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (eller vatten om du inte har mjölk)
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 13–15 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk salt
  • 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med
  • Pärlsocker

Fyllning:

  • 120 g rumsvarmt smör
  •  1/2 dl farinsocker
  • 1 msk kanel, malen

Så här gör du:

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken. Rör runt så att den löses upp.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. PLasta bunken och låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 2-3 mm tjock rektangel.
  4. Bred på fyllningen på hälften av rektangeln och vik sen över kortsida till kortsida. Skär ca 2 cm breda remsor som du tvinnar och rullar ihop till bullar.Tänk på att inte lägga dem för tätt de de jäser mycket så håll ca 2 cm mellanrum mellan dem.
    (Du kan också bre fyllningen på hela rektangeln, rulla ihop som en rulltårta och skära bitar som du lägger i formen.)
  5. Placera i en springform klädd med bakplåtspapper.
  6. Värm ugnen till 220 grader.
  7. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla sen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter.