ANNONS

Brownie med saltrostade nötter & hallonkräm

/

Brownie med saltrostade nötter med spritsad hallonfrosting. Denna brownien har en kraftig chokladsmak och crunchiga bitar av salta nötter. En riktig vinnarbrownie om du frågar mig  och den går lika bra att äta som den är utan frosting om man vill.

brownie 2

brownie 3

brownie

Brownie med saltrostade nötter och hallonkräm

  • 160 g smör
  • 180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat)
  • 100 g mörk choklad, fint hackad
  • 1 ½ tsk snabbkaffepulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 140 g ägg (3 små ägg)
  • 60 g vetemjöl
  • saltade och rostade valnötter eller annan nöt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper
    i botten på en form 15×20 cm.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadosockret.
    Blanda i chokladen som du först hackar fint. Tillsätt snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  3. Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet.
    Tillsätt salt och hackade nötter.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten
    av ugnen ca 30 minuter.
  5. Låt svalna.

Cremeux med hallon:

  • 1 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1,25 dl hallonpure (du kan värma frysta hallon och pressa ut saften genom en sil)
  • 2,5 msk smör
  •  0,5 krm salt
  • 1 spritspåse

Gör så här:

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Vispa ihop äggulorna med hälften av sockret. Koka upp purén med resten av sockret i en kastrull.
  3. Häll den varma purén över äggulorna under omrörning.
  4. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm till 84 grader, rör hela tiden.
  5. Tillsätt gelatinbladet och salt, rör om.
  6.  Sila ev blandningen.
  7. Kyl ner blandningen tills vätskan är fingervarm.
  8. Klicka i smöret och mixa till en slät kräm med en stavmixer.
  9. Plasta längst med ytan och låt stå i kylen några timmar eller över natten.
  10. Vispa upp med 1 dl grädde och spritsa på brownie-bitarna.
  11. Jag använde en rak kronbladstyll.

Köp min bok om tårtor här!

tårtbok

3
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00