ANNONS

Madeleinekakor

/

madeleinkakor 1

madeleinekakor

madeleinkakor 2

Dessa madeleinekakorna är som små juveler! De är alldeles seg/knapriga i kanterna och mjuka inuti. Dessutom gör inte det brynta smöret ont…
Jag gjorde minisar men receptet funkar även som stora madeleines men då bör du sänka tempereturen till 180 grader och ev grädda lite längre.

Madeleinekakor

  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker
  •  1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2  citron, skal
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn eller smält smöret.
  3. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt, vaniljsocker och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  5. Smörj och bröa Madeleineformen.
  6. Fördela smeten i formen/formarna.
  7. Ställ formen i mitten av ugnen.
  8. Grädda till gyllene kakor, i cirka 10 minuter.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00