ANNONS

Geléhjärtan

/

Bjud på något sött och hemgjort på alla hjärtans dag! Dessa gelegodisarna med hallonsmak är mycket smakrikare och mycket godare än köpegodis.

gelegodig hemagjort

Gelegodis

  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl glukossirap
  • 1 dl hallonpuré
  • 4 geletinblad
  • 1 krm vinsyra (finns bland kryddorna)

Gör gelegodisarna så här:

  1. Lägg gelatinbladen i vatten. Koka socker, vatten och glukos till 140 grader.
  2. Blanda sen i hallonpuren och koka upp till 120 grader, under omrörning.
  3. Ta av kastrullen från plattan och blanda i vinsyran och gelebladen. Häll upp i formar och låt stå över natten. Ploppa sedan ut dem och rulla dem i socker.
2
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00