ANNONS

Maränger

/

Maränger som är enkla att göra! Smaksätt dem med valfri smaksättning för vacker färg eller god smak.
Detta är en kallvispad maräng som är den enklaste av alla att göra, även kallad fransk maräng. De blir frasiga rakt igenom och är vackert vita.

maranger

Maränger

  • 100 g äggvita (3 st)
  • ½ tsk pressad citron
    eller 1 krm ättika (12 %)
  • 200 g strösocker (2 ¼ dl)

Smaksättning

  • 2 tsk lakritsgranulat
  • 2 tsk citronzest
  • 2 tsk frystorkat bärpulver
  • 1–2 tsk mortlade
    kardemummakärnor
  • ½ g saffran
  • ca ½–1 dl fint hackade nötter
  • 0,75 dl riven kokos
  • Några droppar smakessens,
    t ex mint, vanilj

Gör marängerna så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader,
    eller 90 grader om du använder
    varmluft. Om du har varmluft kan
    du grädda flera plåtar samtidigt.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaften
    i en rostfri bunke.
  3. När det börjar skumma häller
    du sakta i hälften av sockret medan
    du vispar. Låt allt socker vispas
    in innan du häller i resterande
    socker. Vispa på medelhastighet
    tills du har en fast, len och glansig
    maräng.
  4. Vänd ner ev smaksättning.
  5. Spritsa marängen på plåtar
    med bakplåtspapper och grädda
    1 ½ timme. Hur lång tid de behöver
    beror på hur stora du gör.
    När de kan lyftas från pappret är
    de klara.
  6. Låt marängerna stå kvar på
    eftervärmen 1 timme (låt en sked
    sitta i ugnsöppningen så det
    kommer in luft).
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00