Blåbärspaj med persika

Blåbärspaj med persika. När man längtar efter sommaren men inte kan få tag på sommarens naturliga råvaror… då kan den här blåbärspajen med persika passa, persikohalvor finns i konserv och blåbär kan för det mesta hittas i frysdisken.

blabarspaj 1

blabarspaj

Blåbärspaj med persika

Pajdeg:

  • 330 g Vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 100 g smör
  • 2 st äggulor
  • 1 msk kallt vatten

Söt äggstanning:

  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 persikohalvor (som finns i sockerlag)
  • 1 dl blåbär
  • mandelflagor

Gör pajen så här:

  1. Pajdeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, kavla ut på ett bakplåtspapper med lite florsocker. Vänd pajskalet över pajformen och tryck ut det i formen. Ställ i frysen ca 30 min. Värm ugnen  till 175 grader.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop mjölk, ägg vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Skär persikorna i klyftor.
  4. Lägg i klyftorna av persika och blåbär i det förgräddade pajskalet och fyll på med äggstanningen, strö över mandelflagor. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..