Kladdkaka laktosfri

Denna kladdkaka är laktosfri men precis lika god! Dock är det laktos i ganachen, men det går ju utmärkt att bara äta kladdkakan =) Konsistensen är perfekt enligt mig…kladdig och seg. Inte rinnig. Sjukt god om du frågar mig!

kladdkaka laktosfri

Kladdkaka, laktosfri

  • 1 dl neutral olja (typ rapsolja)
  • 110 g ägg (2 st)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 120 g farinsocker (1 ½ dl)
  • 70 g ljus sirap (½ dl)
  • 120 g vetemjöl (2 dl )
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett
    bakplåtspapper i botten på springformen.
  2. Häll olja i en bunke. Rör i ägg, strösocker och farinsocker i en bunke, men vispa inte luftigt.
  3. Rör i resten av ingredienserna.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20
    minuter. Kladdkakan brukar vara klar när
    den är gräddad ca 2 cm in från kanten när
    du känner med en provsticka. Den skall vara vobblig när du stöter på formen. Vaka över
    kakan i ugnen hela tiden så den inte blir
    övergräddad.
  5. Låt kakan svalna helt, då är den godast
    och smakar mest choklad.

Mjölkchokadganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl grädde
  • 25 g honung
  • 1 msk smör
  • 1 km salt

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Koka upp grädden med honungen.
  3. Häll grädden över chokladen, låt stå 30 sek och blanda sen till en homogen blandning. Smält i smöret och blanda i saltet. Plasta längst med ytan och låt stå i rumstemperatur tills det är en spritsbar konsistens.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..