Mazarinkaka med pistage & spritsad frosting

spritsad tårta

frosting spritsa

spritsad tårta

Den här mazarinakan är saftig, god och enkel att lyckas med.

Jag älskar att spritsa, för att spritsa behöver du en fast kräm och då är smörkräm eller marängsmörkräm bäst lämpad då de håller formen bäst och är släta. Färskostkräm (1 dl philadelphia, 2 dl grädde, 0,5 dl florsocker, 0,5 dl hallonpure) är lite godare kan jag tycka men inte lika smidigt att spritsa med… Men om du vill göra tårtan och bara skall bre på en hallonkräm skulle jag rekommendera färskostkrämen.

Mazarinkaka med pistasch

  • 265 g mandelmassa
  • 125 g rumsvarmt smör
  • skal från 1 citron
  • 3 ägg
  • 4 msk vetemjöl (eller mandelmjöl för glutenfri)
  • 0,5 dl hackade eller mixade pistagenötter
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Tillsätt rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa.
  3. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mjöl, salt och hackad pistasch. Blanda och häll i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten.

Hallonfrosting

  • 100 g rumsvarmt normalsaltat smör
  • 35 g Philadelphia
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 dl hallonpuré
  • frystorkat hallon

Kolafrosting

  • 100 g rumsvarmt normalsaltat smör
  • 35 g Philadelphia
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 0,5-0,75 dl dulce de leche
  • frystorkat hallon

Gör så här:

  1. Vispa smöret riktigt vitt och luftigt, detta tar flera minuter.
  2. Vispa därefter i philadelphia lite i taget, tillsätt florsocker och vaniljsocker.
  3. Vispa sen i hallonpuren, ta max 1 tsk i taget. Annars kan det skära sig. Vispa gärna i lite frystorkat hallonpulver för mer smak, ca 1-2 tsk.

Montering

  1. Se till att mazarinkakan svalnat helt. Annars kommer frostingen smälta bort…
  2. Använd en blombladstyll ca 2 cm stor. Börja ytterst och forma blad längst med kanten och jobba dig inåt.
  3. När du har en liten bit kan du byta frosting till kolafrosting och spritsa hela vägen in för att få en färgskiftning.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..