Äppelpaj med brynt smör pajskal

Det finns något varmt och kärleksfullt över äppelpaj! <3
Den här är bakad med brynt smör i pajdegen för extra karamellsmak. Det är också rostade hasselnötter för lite crunchighet. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

appelpaj

Äppelpaj med brynt smör

  • 4 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk mortlad kardemumma
  • rivet skal från en citron

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hackade och rostade hasselnötter
  • 1 krm salt
  • mandelflagor

Recept på vaniljsås hittar du här!

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär äpplena i klyftor eller mellanstora bitar. Vänd runt äppelbitarna i socker, kanel, citronzest och mortlad kardemumma. Lägg i en pajform.
  3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Bryn smöret och låt det svalna lite, blanda sen med mjölblandningen och rör runt till en massa. Hacka hasselnötter och blanda ner i smeten. Fördela över äppelbitarna i pajformen och strö över mandelflagor.
  5. Grädda i ca 25 min eller tills den fått lite färg.
  6. Servera med vaniljsås eller glass.

appelpaj 2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..