kladdkaka med citronfrosting

Kladdkaka är lätt att slänga ihop när chokladsuget sätter in, den här kladdkakan har även fått sällskap av en fräsch citronfrosting.

kladdkaka

Kladdkaka

1 botten, 18 cm

  • 50 g smör
  • ½ dl olja
  • 110 g (2 st) ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • ½ dl sirap
  • 2 ½ vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt

Värm ugnen till 150 grader.

  1. Smält smöret och häll i oljan, häll över i en större bunke. Tillsätt socker, ägg och sirap.
  2. Rör i mjöl och resten av ingredienserna.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 18 cm. Grädda i ca 20 minuter. Kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 2 cm in från kanten när du känner med en sticka.
  4. Låt kladdkakan svalna helt, då är den godast och smakar mest choklad.

Färskostmousse

  • 2 dl grädde
  • 75 g philadelphia
  • ½  dl florsocker
  • 1 tsk pressad citron och citronzest från en citron
  1. Vispa ihop grädde, philadelphia, florsocker, citronsaft och zest till en fluffig kräm.
  2. Strö ev över frystorkat hallon.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..