Kladdkaka är lätt att slänga ihop när chokladsuget sätter in, den här kladdkakan har även fått sällskap av en fräsch citronfrosting.

Kladdkaka
1 botten, 18 cm
- 50 g smör
- ½ dl olja
- 110 g (2 st) ägg
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl farinsocker
- ½ dl sirap
- 2 ½ vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 krm salt
Värm ugnen till 150 grader.
- Smält smöret och häll i oljan, häll över i en större bunke. Tillsätt socker, ägg och sirap.
- Rör i mjöl och resten av ingredienserna.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 18 cm. Grädda i ca 20 minuter. Kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 2 cm in från kanten när du känner med en sticka.
- Låt kladdkakan svalna helt, då är den godast och smakar mest choklad.
Färskostmousse
- 2 dl grädde
- 75 g philadelphia
- ½ dl florsocker
- 1 tsk pressad citron och citronzest från en citron
- Vispa ihop grädde, philadelphia, florsocker, citronsaft och zest till en fluffig kräm.
- Strö ev över frystorkat hallon.