ANNONS

Rabarber- & jordgubbsgalett

/

Den här galetten är en riktig storfavorit hos oss. Den är frasig, rustik och helt underbar! Fyll den med jordgubbar och rabarber som jag eller byt ut till dina favoritbär eller äpple. Superenkel att baka dessutom.

rabarber paj

Rabarber & jordgubbsgalett

10 pers
Deg
200 g kallt smör

4,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk salt
0,75 dl kallt vatten

Fyllning
300 g jordgubbar
Ca 3-4 rabarber
1,5 – 2 dl strösocker
0,5 dl maizena
pärlsocker

Gör galett så här:

  1. Ugnsvärme: 200 grader.
  2. Skär smöret i bitar och lägg alla ingredienser till degen utom vattnet i en matberedare och mixa tills degen är smulig. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Låt vila 30 min i kylskåp.
  3. Kavla ut degen på bakplåtspapper ungefär 3 mm tjock. Skär ev till galetten så den blir lagom stor och rund.
  4. Skär jordgubbarna. Skala och skär rabarbern i bitar.
  5. Blanda maizena och socker i en skål, vänd försiktigt ned jordgubbar och rabarber.
  6. Lägg blandningen av jordgubbar, rabarber, socker och maizena i mitten av galetten, ca 4 cm från kanten.
  7. Vik in kanterna över bären. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Det kan rinna ut lite vätska från galetten men det gör inget. Servera med lättvispad grädde.

galett rabarber 1

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00