Rabarberpaj på frasig smördeg

Dessa är perfekta när man vill fixa snabb dessert eller fika med minimal arbetsinsats. Dessutom är de väldigt fina. Jag har använt köpe-smördeg vilket spar några timmar, smördeg låter så gott tycker jag men lyssna på de engelska ordet ”puff pastry” låter det inte mumsigt!? Detta ord ar helt fastnat i mitt huvud, haha!

Du kan lätt variera dessa med äpplen eller bär, riva lite citron eller mortla lite kardemumma över. Servera dina rabarberpuffar ljumna med vaniljsås eller vaniljglass.

rabarber paj

Rabarberpaj:

6 st

  • 3 smördegsplattor
  • 3 rabarber
  • 2 msk strösocker
  • mandelmassa
  • mandelspån

Gör så här:

  1.  Värm ugnen till 200 grader.
  2. Tina smördegsplattorna på en plåt. Skär dem på hälften så det blir kvadrater.
  3. Skär rabarberna i stavar. Sockra rabarberna i en bunke med ca 2 msk strösocker.
  4.  Riv lite mandelmassa på varje smördegsplatta. Tryck ner rabarberna och sockra ev lite ovanpå. Strö över mandelspån och grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter eller tills de är puffiga och har fått färg.

 

rabarber paj 2

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..