Kladdkaka med chokladtopping!

kladkaka topping

Kladdkaka med topping

  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 50 g frysta eller färska hallon

    Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg chokladen i smöret så att den smälter.
  2. Vispa upp äggen med sockret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  3. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt sirapen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en smet.
  4. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner hallonen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min, tills den är genombakad i kanten, ca 2 cm in, men kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna helt innan du spritsar, ev förvara i kyl. Annars kommer toppingen smälta.

Chokladtopping:

  • 50 g glukossirap
  • 50 g äggula
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk 3%
  • 200 g mörk choklad
  • 1 krm salt

Gör chokladtoppingen så här:

  1. Värm glukosen i mikron.
  2. Tillsätt äggulorna och rör jämnt, koka ihop med grädde och mjölk under omrörning, rör tills den är 82 grader.
  3. Häll över fint hackad mörk choklad. Låt stå i 30 sek och rör sen försiktigt till en len smet. Häll i spritspåse och låt vila i kylen till dagen efter.
  4. Spritsa med en stjärntyll och ev en kronbladstyll. Strö över chokladkulor.

brownie spritsad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..