Chokladrulltårta

Chokladrulltårta med amarulakräm, du kan ersätta amarulan med annan likör eller göra en barnvänlig variant med mjölk. Men jag gillar likörer i bakverk. Sprit har också en förmåga att ta fram smaker.

rulltårta choklad

Foto: ANDY PRHAT

Chokladrulltårta med amarulakräm

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk standardmjölk

Amarulafyllning:

  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 msk amarula

Garnering:

  • Frystorkade hallon

Gör så här:

  1. Botten: Blanda mjöl, bak­pulver och kakao i en bunke.
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken.
  4. Bred ut smeten till ett 3 millimeter tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i cirka 5 minuter.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en platt yta och strö över strösocker. Vänd upp den gräddade bottnen på det sockrade bakplåtspapperet. Pensla med kallt vatten och dra bort bakplåtspapperet.
  6. Amarulafyllning: Blanda smör, florsocker, fröna från vaniljstången och amarula till en slät kräm.
  7. Låt bottnen svalna lite och bred sedan på amarula-
    smörkrämen. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Förvara
    i kylen till servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..