Scones på havre & dinkel

Det brukar ju vara jag som bakar mest här hemma men min fäsman gör de mest fantastiska sconsen! Han bakar dem på havre och dinkel och har massa smör och salt i! Nästa gång du är sugen på scones gör dessa!

scones havre

scones havre1

Scones, recept:

  • 3,5 dl fint dinkelmjöl (kan bytas till vetemjöl)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 60 g kallt fintärnat smör
  • 2 dl fil eller yoghurt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker i en bunke.
  3. Nyp ihop degen med smöret och tillsätt sen fil eller yoghurt. Degen blir kletig…Klicka ut på en plåt, vi brukar göra 4 st.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  5. Servera med tex, smör, färskost och en god marmelad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..