Cheesecake med kokos, kola & pepparkaka!

Cheesecake med smak av kokos! Toppad med kola & pepparkakor. Jag har smulat pepparkaksdeg och gräddat i ugnen men du kan också ta vanliga pepparkakor som du smular uppe på cheesecaken.

cheesecake kokos

cheesecake kokos

Cheesecake med kokos, kola & pepparkaka

Pepparkaksbotten:

  • 125 g pepparkakor
  • 50 g brynt smör

Cheesecake

  • 4 gelatinblad
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 280 g philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 2,5 dl grädde
  • citronskal från 0,5-1 citron
  •  1 krm salt

Topping:

  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl dulce de leche
  • 1 msk frystorkat hallon
  • pepparkaksgubbar

Gör så här:

  1. Bryn smöret i en kastrull. Det skall bli ljusbrunt och dofta nötig karamell.
  2. Mixa pepparkakorna i en matberedare och häll i smöret. Blanda väl. Tryck ut i en springform i botten.
  3. Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden medelhård.
  4. Värm kokosmjölken i en kastrull tills den ryker lite. Lägg i gelatinet och låt det smälta.
  5. Blanda philadelphia och florsocker jämnt. Blanda i kokosmjölken i philadelphian lite i taget. Och blanda sist i salt, vispad grädde och citronskal.
  6. Bred ut smeten över bottnen och ställ in i frysen. Ta fram en timma innan servering och garnera med riven kokos, dulce de leche, pepparkaksbitar och ev frystorkat hallon.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..