ANNONS

Saffranskaka med glasyr

/

Supersaftig saffrankaka med glasyr! Jag älskar denna julkakan och tröttnar aldrig. Jag har även en variant av denna som är täckt med tosca! Se recept här!

saffrankaka glasyr

Saffranskaka med glasyr

  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk äggvita
  • 0,5 tsk pressad citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Stöt saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Smält smöret. Blanda i saffranssockret.
  2. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  4. Glasyr: Vispa äggvita, florsocker och citronsaft lite tjockt men det skall ändå kunna rinna ner för kakan. Blir det för fast kan du tillsätta lite vatten och för löst mer florsocker.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00