Smörkola till jul!

Här är en underbara smörkola med trippel-topping eller naturella kolaskruvar! Man kan så klart välja antingen eller. Men jag gillar trippeltoppingen med flingsalt, frystorkat hallon och lakritsgranulat. Varför välja när man kan få allt? ;P
Men den naturella kolaskruvarna är helt smashing också!
Grundreceptet på kolan är från Arla.

smörkola recept

Smörkola med trippel-topping!

  • 100 g Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • Flingsalt
  • Frystorkat hallon
  • Lakritsgraulat

Gör smörkolan så här:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
  2. Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Koktid 15–30 min. Häll smeten på bakplåtspapper i en form ca 20×30 cm.
  3. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..