ANNONS

Pepparkaksbollar med rostade hasselnötter

/

Juliga chokladbollar med rostade hasselnötter! Enkelt och jättegott!

julbak pepparkaka

Foto: Helén Pe

Pepparkaksbollar

15 min

Pepparkakskrydda är en blandning av kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma. Användbart till allt du vill ska smaka jul.

Till 30 bollar:

  • 3 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk pepparkakskrydda

Garnering:

  • 100 g rostade och finhackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
  2. Forma smeten till bollar och rulla dem i hasselnötterna.
2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00