Pepparkaksbollar med rostade hasselnötter

Juliga chokladbollar med rostade hasselnötter! Enkelt och jättegott!

julbak pepparkaka

Foto: Helén Pe

Pepparkaksbollar

15 min

Pepparkakskrydda är en blandning av kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma. Användbart till allt du vill ska smaka jul.

Till 30 bollar:

  • 3 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk pepparkakskrydda

Garnering:

  • 100 g rostade och finhackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
  2. Forma smeten till bollar och rulla dem i hasselnötterna.
  1. Gülay skriver:

    Oh tack för detta julig recept,den ska jag göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..