Getostkaka med lingon & kola

 

getostkaka

Det kan låta konstigt att ha getost i en dessert men tillsammans med det söta blir det en jättegod kombo! Den här vill man värma sig med en grå november dag…eller som dessert till jul, du kan ju alltid provbaka redan nu… ;P

Varm getostkaka med lingon & kola

15 min + 20 min i ugn

Till 6 pers:

  • 1/2 citron
  • 300 g mjuk getost utan kant
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mandelspån

Tillbehör:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl karamelliserad mjölk
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet.
  2. Lägg citronskalet i en matberedare med getost, ägg, socker och grädde. Mixa tills det blir slätt. Häll smeten i sex ugnssäkra portionsformar eller en stor form, ca 15 x 20 cm.
  3. Strö över mandeln och grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min, tills den har stannat. Stor form gräddas ytterligare 15 min.
  4. Kolagrädde: Vispa grädden och blanda med den karamelliserade mjölken.
  5. Servera getostkakan ljummen med kolagrädde och rårörda lingon.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..