Mandelflarn med hjortronkräm

Dessa mandelflarnen är så användbara!
Mandelflarnen kan fyllas med vilken kräm som helt egentligen eller varför inte choklad. Här har jag fyllt dem med en enkel hjortronkräm. Du kan även variera mandeln till annan nöt tex, pistage, valnötter eller pekannötter.

flarn recept

Foto: Helén Pe

Mandelflarn

29 min + 10 min i ugn
Flarnen kan frysas ofyllda för
att läggas ihop med krämen
vid servering.

Till 12 bakelser:

  • 50 g skalad sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g glykos (ca 3 msk)
  • 3/4 dl strösocker

Hjortronkräm:

  • 1/2 dl hjortronmarmelad eller fast sylt
  • 200 g naturell färskost

Garnering:

  • florsocker

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 175°. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg. Rulla 24 kulor av degen och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills flarnen fått gyllene färg. Stansa ut dem med en ring om du vill ha dem helt perfekt jämna. Men man får vara snabb innan de hinner stelna när de kommer ur ugnen. Låt flarnen kallna på galler.
  3. Kräm: Blanda marmelad och ost. Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm mellan. Pudra över florsocker och servera.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..