Brownie med nougat

Denna Brownie är kakan för dig som är sugen på choklad och det är nuuu! Denna är bara 30 minuter bort. Jag har pimpat den med nougat men det kan också uteslutas. Ett tips är att rosta pekannötterna för mer smak, du an även använda valnötter.

brownie recept

Foto: Helén Pe

Brownie med nougat & choklad

15 min + 15 min i ugn

Till 16 bitar:

  • 1 dl pekannötter
  • 150 g mörk choklad (70 %)
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 3/4 dl kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 krm salt
  • 75 g nougat

Garnering:

  • smält ripplad choklad, pekannötter och torkade rosenblad

Gör brownien så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötter och choklad. Smält smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta.
  2. Vispa, ägg, muscovadosocker och strösocker ljust och fluffigt.
    Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll chokladsmöret i ägg-smeten och vänd runt. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Tillsätt nötterna.
  3. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär nougaten i bitar, tryck ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  4. Garnera med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Skär kakan i rutor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..