ANNONS

Enkel äppeldessert med kola

/

Den här äppeldesserten är sååå enkel att göra och riktigt mumsig! Fluffig kolasmetana med äppelkompott, kanderade nötter och frasiga maränger. Du kan alltid köpa maränger för att spara tid =) Det blir äppelkompott över som du kan förvara i kylen minst 1 vecka och ha till andra desserter eller till morgongröten.

Appel dessert

äppeldessert recept

Enkel äppeldessert

4 port

  • 600 g äpplen
  • 1 citron
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 1/4 dl vatten
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 25 g smör
  • 1 krm salt

Tillbehör:

  • 1 burk smetana
  • 0,5 burk (ca 200g) dulce de leche
  • Maränger, köpta eller egna (recept här)

Karamelliserade nötter

  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 150 sötmandel

Gör så här:

  1. Äppelkompott: Kärna ur och skär äpplena i cm-stora bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
  2. Värm socker och vatten i en kastrull tills sockret smält.
    Tillsätt äpplen, citronskal och -saft samt kardemumma. Koka ihop tills äpplena är mjuka men fortfarande håller ihop. Tillsätt smör och salt. Låt svalna och fördela i skålar
  3. Nötterna: Koka upp sirap och socker, låt koka någon minut och lägg sedan i nötterna. Blanda och häll ut på en plåt med bakplåtspapper och kandera i ugnen på 175 grader i ca 10 min. Rör om i mitten av tiden.
  4. Vispa ihop smetana med dulce de leche. Den skall bli fluffig.
  5. Lägg en stor klick dulce de leche- fluff i en djup tallrik, lägg på ca 2 msk äppelkompott och strö över maränger och kanderade nötter.
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00