Plommonpaj!

Jag önskar att jag hade plockat plommonen i vår trädgård men får nog vänta ett par år till tills trädet växt till sig… Men jag vet att det är många andra som skördat MÄNGDER med plommon så här kommer en god och enkel plommonpaj!

Plommonpaj recept 1

Plommonpaj recept

Plommonpaj

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning:

  • 75 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 4 msk cremefraich
  • 2-3 nektariner eller 4 gula plommon
  • 5 plommon
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör om.
  3. Häll smöret i bunken och rör snabbt ihop till en deg.
  4. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform ca 20-22 cm. Nagga med en gaffel och ställ i frysen i 30 min.
  5. Grädda i 8 minuter i mitten av ugnen.
  6. Kärna ur plommonen och nektarinerna och skär i ca 2-3 mm tjocka skivor.
  7. Riv mandelmassan och blanda med cremefraiche och ägg. Bred ut i botten på pajskalet. Lägg på nektarinerna i en ring ytterst i formen och sen plommonen. Strö över socker och smula över mer pajdeg. Grädda sen i ca 25 minuter.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..