Mazariner med rabarber & mynta

Jag älskar dessa små tantiga bakverken! Mazariner är sååå gott och dessa har jag fyllt med rabarber och mynta. Jag gillar att baka med mynta då det ger en fräschhet till bakverken. Du kan byta ut rabarbern mot äpple eller bär som hallon, färska jordgubbar eller blåbär.

mazarin rabarber

mazarin rabarber

Rabarbermazariner

Mazarinbotten:

  • 125 g kallt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • ca 3 rabarber
  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 10 blad mynta

Toppa mazarinerna med:

  • 0,5 dl florsocker

Gör mazarinerna så här:

Ugn: 175º
  1. Hacka ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt 2-3 msk kallt vatten beroende på hur lös degen är. Plasta in och förvara i kylen ca 30 min.
  2. Klä mazarin formarna med degen. Spar ev lite deg för att strö över som lite crumble.
  3. Skala och skär rabarbern i små bitar.  Mixa mandelmassan med smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kardemumma och hackad mynta. Blanda till en jämn smet.
  4.  Fyll formarna med smet och tryck ner rabarberbitar i smeten och smula över lite mer deg. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  5. Låt svalna och pudra över med florsocker. För att få ur mazarinerna ur formen håller du dem upp och ned och trycker lite på kanterna på mazarinformen.

Dessa mazarinerna har jag inspirerats av i smaken från mina favoritmuffins rabarber, mynta och mandelmassa! Kolla in dem här!

muffins rabarber

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..