Lime-& basilikaglass

Den här limeglassen med basilika är jättegod och lite ovanlig med sin basilika smak. Det blir verkligen jättegott och passar bra i glasstruten eller som en god dessert! Har blivit succé varje gång!

lime basilika glass

Lime och basilikaglass

  • 0,5 st gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 lime saten och rivet skal
  • 10-15 g fint hackad basilika

Gör glass så här:

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull, ställ åt sidan.
  3. Vispa äggulor och socker fluffigt i en bunke. Häll ner mjölkblandningen i i äggsmeten under omrörning, tillsätt limesaften och rivet limeskal.
  4. Häll tillbaka i en kastrull och låt smeten sjuda på upp till 85 grader under omrörning, det får inte koka. Dra bort från plattan och lägg i gelatinet. Låt smeten svalna helt.
  5. Mixa i basilikan i glassmeten och kör den i en glassmaskin till en porös glass. Eller ställ den i frysen och rör om med jämna mellanrum tills den stelnat.

Prova också den här kolaglassen och hallonsorben!

kolaglass hallonsorbe

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..