Tårta med passionsfrukt

Passionsfruktstårta med mascarponekräm på en mazarinbotten med mandelmassa. Bottnen är jättesaftig och enkel att baka och dessutom glutenfri. Baka två bottnar och dubbla krämen om du vill göra en högre tårta till fler.

passionsfrukt tårta

Foto: Helen Pe

Mazarintårta med passionsfrukt

Till 10 bitar:

  • 275 g mandelmassa
  • 1 citron
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 1/2 dl hackade pistaschnötter
  • 1 krm salt

Mascarponekräm:

  • 200 g mascarponeost
  • 1 1/2 dl syrad grädde (30 %)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl pressad citron

Garnering:

  • 3 passionsfrukter
  • Hackade pistaschnötter
  • Myntablad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i en mortel.
  2. Blanda mandelmassa, kardemumma och smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mandelmjöl, citronskal, pistaschnötter och salt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kallna.
  4. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en bredbar kräm.
  5. Bred krämen över mazarinkakan och fördela passionsfrukt och hackade pistaschnötter över. Garnera med myntablad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..