ANNONS

Frukostmuffins med havre & banan

/

frukostmuffins banan

frukostmuffins nyttiga banan

Duka upp med nyttiga havre-och bananmuffins till frukost! Eller ta en i farten som mellis. Mums!

 Nyttiga frukostmuffins med banan, havre & hallon

  • 2 stora mogna bananer
  •  125 g vetemjöl eller siktat dinkelmjöl.
  • 120 g havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl farinsocker eller råsocker
  • 2,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 50 g neutral olja
  • 0,5- 1 citron, skalet
  • 150 g frysta hallon eller blåbär

Gör frukostmuffinsen så här:

  1.  Värm ugnen till 200 grader. (varmluft 180 grader) Förbered muffinsformar på en plåt.
  2.  Skala bananerna och mosa dem i en bunke med tex en gaffel.
  3.  Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4.  Rör i filmjölk, ägg, olja och de mosade bananerna.
  5. Finriv citronskalet från citronen och rör ner med hallonen i bunken försiktigt.
  6. Fyll muffinsformarna till 3/4 och strö ev över lite råsocker. Jag använde normalstora muffinsformar.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Muffinsen skall ha rest sig och fått lite färg. De skall inte vara jättekletiga i mitten när du känner med en sticka. Låt svalna innan servering. Går jättebra att frysa också.
8
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00