Frukostmuffins med havre & banan

frukostmuffins banan

frukostmuffins nyttiga banan

Duka upp med nyttiga havre-och bananmuffins till frukost! Eller ta en i farten som mellis. Mums!

Tips! Om du inte hittar vetemjöl med vita bönor kan du byta ut det til vetemjöl eller tex. dinkelmjöl. Minska då vätskan med ca 0,5 dl.

 Nyttiga frukostmuffins med banan, havre & hallon

  • 2 stora mogna bananer
  • 150 g vetemjöl med vita bönor (så här ser det ut)
    Eller 125 g vanligt vetemjöl eller siktat dinkelmjöl.
  • 120 g havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl farinsocker eller råsocker
  • 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 50 g neutral olja
  • 0,5- 1 citron, skalet
  • 150 g frysta hallon eller blåbär

Gör frukostmuffinsen så här:

  1.  Värm ugnen till 200 grader. (varmluft 180 grader) Förbered muffinsformar på en plåt.
  2.  Skala bananerna och mosa dem i en bunke med tex en gaffel.
  3.  Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4.  Rör i filmjölk, ägg, olja och de mosade bananerna.
  5. Finriv citronskalet från citronen och rör ner med hallonen i bunken försiktigt.
  6. Fyll muffinsformarna till 3/4 och strö ev över lite råsocker. Jag använde normalstora muffinsformar.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Muffinsen skall ha rest sig och fått lite färg. De skall inte vara jättekletiga i mitten när du känner med en sticka. Låt svalna innan servering. Går jättebra att frysa också.
  1. Tjena! Jag bakade dina muffins nu senaste morsdag. Min sambo och dotter gillade dom skarpt, och lade in en ny beställning tills ikväll. Jag har in en plåt i skrivandets stund. Ha de gött!

    1. Hej! Vad roligt att de uppskattas! Jag skall nog själv ta och baka en plåt i veckan ;D
      Ha det fint!

  2. Sanna skriver:

    Testade dessa muffins som var inne i drygt 25 min. Fortfarande helt kladdiga och rinniga! Sen bör det skrivas till vad för muffinsformar det ska vara. Vanliga eller stora!

    1. Hej, alla ugnar är olika och därför skriver jag en ca tid och beskriver hur de skall vara i konsistens och färg när man tar ut dem. Men jag skall felsöka dessa och återkomma. Hade du vetemjöl eller bönmjöl? =)
      Bästa, Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..