Chokladkakor med pekan och pistage

Chokladkakor med pekan- och pistagnöttre, mina två favoritnötter i en favoritchokladkaka...kan det bli bättre! Jag älskar hur denna kakan är hård på utsidan men lite mjuk/seg i mitten. Dessa går snabbt att baka om du snart skall ha gäster. =)

 

chokladkakor

 

Chokladkakor med nötter och flingsalt

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl kakao
2 krm salt
100 g hackad mörk choklad
1,5 dl blandade pekannötter och pistagenötter
flingsalt att strö över

Gör chokladkakorna så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker mjukt och smidigt.
  3. Vispa i ägget.
  4. Blanda i resten av ingredienserna utom nötter och choklad.
  5. Rör försiktigt ner hackad choklad och hackade pekannötter.
  6. Rulla till 24 kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och grädda i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Jag tycker det är gott om de är lite mjuka innuti, vill man inte det kan du grädda dem ett par minuter till.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..