Amerikanska pannkakor med bönmjöl

Jag testade ett nytt mjöl i veckan som är gjort av vete och vita bönor. Det är ju tydligen bra att äta mindre vetemjöl...även om jag älskar vete. Men med detta mjöl som består av 15% vitabönor blir bakverket eller det du lagar lite mer proteinrikt och fiberrikt. Det du behöver tänka på är att tillsätta mer vatten än när du använder vanligt mjöl då bönmjölet absorberar mer vätska. Mina pannkakor blev jättegoda och jag åt alldeles för många som vanligt. Jag bytte även ut mjölken mot mandelmjölk för att få dem laktosfria.

amerikanska pannkakor

Foto: Cecilia Hansson

Amerikanska pannkakor med vete-och bönmjöl

2 portioner

2 dl vetemjöl med vita bönor
3 dl mandelmjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
2 msk smält smör
1 ägg

  1. Vispa mjöl med mjölken. Vispa sen i bakpulver, vaniljsocker och salt.
  2. Vispa i ägget och två msk smält smör.
  3. Stek i en varm stekpanna på hög värme. Stek ca 1 minut på varje sida. När pannkakan är fast på ovansidan är det dags att vända =)
  4. Servera med vad du vill egentligen, nötter och lönnsirap som ovan eller färska bär och frukt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..