Nybakade frallor till frukost!

Dessa kalljästa frallorna förbereder man snabbt på kvällen och gräddar till frukost dagen efter. Det godaste som finns är ju nybakat bröd! Jag bakade frallorna på ljust dinkel men grovt dinkel går också bra och blir nyttigare. Jag älskar dessa frallorna! =)

 

kalljästa frallor

Kalljästa dinkelfrallor

6 g jäst eller 2 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten
1,25 tsk salt
1 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk fänkålsfrön som du mortlar fint
500 g fullkornsdinkelmjöl+ lite extra till utbakning
0,5 dl hela linfrön

1 ägg att pensla med
2 msk pumpafrön och 1 msk chiafrön att strö över frallorna

Gör frallorna så här:

  1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Blanda i salt, honung, kokosolja, fint mortlade fänkålsfrön och fullkornsdinkelmjöl. Blanda runt med en slev eller elvisp med degkrokar och häll i linfrön. Degen behöver bara blandas inte knådas. Plasta bunken och ställ i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på ett mjölat underlag. Dela den i 8-10 bitar och forma dom till frallor, runddriv dem gärna. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Pensla med ägg och strö på pumpakärnor eller chiafrön. Grädda sen i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Följ mig på istagram för mer receptinspo =)
@homemadestockholm

kalljästa frallor

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..