Rostat bovete

 
rostat bovete
rostat bovete

Rostat bovete

  • 4 dl helt bovete
  • 2 msk smält kokosolja
  • 3 msk äppelmos
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1-2 tsk vaniljsocker

Gör rostat bovete så här:

1. Smält kokosoljan och blanda med bovetet i en bunke.

2. Blanda ner resten av ingredienserna och strö ut på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rosta i mitten av ugnen på 150 grader varmluft i ca 30 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

 

 

  1. Jenny skriver:

    Hej,
    Måste man blötlägga bovetet först? Hört att man ska göra det? Tack för en bra blogg!

    1. Hej, jag har också hört att man måste blötlägga först för att man inte skall få ont i magen. Men det verkar inte gälla om man rostar dem. Jag har ätit dessa i flera år och aldrig känt av något.Hoppas du vågar testa dem, de är väldigt goda i muslin eller på gröten. Lycka till! Bästa, Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..