ANNONS

Saftiga kanelbullar

/

kardemummabullar

kardemummabullar

Recept på kanelbullar:
50 g jäst
5 dl vatten
150 g smör
1 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning till kanebullarna:
150 gram smör
0,75 dl socker
msk kanel

Garnering på kanelbullarna:
1 ägg
1 dl sockerlag
pärlsocker

Gör kanelbullarna så här:

Smula jästen och rör ut den i vattnet i en bakbunke. Häll i socker, kardemumma och större delen av mjölet, spar ca 1 dl till utbakningen. Knåda tills allt gått ihop och tillsätt då smöret och saltet, knåda till en slät och smidig deg.  Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 60 min.

Gör fyllningen till kanelbullarna:

Vispa ihop rumsvarmt smör med socker, kanel.
Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen och vik rektangeln en gång. Kortsida till kortsida och skär två 1,5 cm breda strimlor som du snurrar ihop med varandra och sen rullar ihop till en bulle lägg i bullform eller direkt på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör likadant tills degen är slut. Eller rulla ihop degen som en rulltårta och skär 3 cm breda bullar och lägg i bullformar. Låt jäsa i ca 30 min till och pensla med ägg.
Grädda på 250 grader i mitten av ugnen i 5-10 min. När du tagit ut dem penslar du dem med sockerlag direkt (koka upp 1 dl socker i en dl vatten). Sockerlagen gör att de förblir saftiga och saftiga längre.

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00