Nyttigare pannkakor

Vad kan vara bättre än en pannkaksfrukost? Jag älskar pannkakor och här har jag gjort ett recept utan vetemjöl. De är frasiga i kanten och minst lika goda. Jag hade grädde och sylt till vilket kan bytas ut till keso och bär eller Philadelphia och bär. Men idag hade jag bara grädde och sylt hemma och av denna bloggen att döma gillar jag ju socker.;P

pannkakor

pannkakor

 

Recept på nyttigare pannkakor:

2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
0,5 dl dinkelmjöl
0,5 tsk salt

Tillbehör:
sylt
lättvispad grädde
färska blåbär

Eller lite nyttigare tillbehör…
Keso eller philadelphia
Färska bär

Gör pannkakorna så här:

  1. Vispa ägg med mjölk.
  2. Häll i mandelmjöl, dinkelmjöl och salt.
  3. Stek i en stekpanna med smör, ca 1 min på båda sidor på medel till hög temperatur.
  4. Servera med lättvispad grädde, sylt och färska bär.

 

pannkakor

  1. Jag tänkte göra dessa till min make då han är diabetiker (och ÄLSKAR pannkakor/plättar). Kan man ersätta dinkelmjölet med mandelmjöl, så man får totalt 1,5 dl mandelmjöl i receptet? Tack på förhand!

    1. Dinkelmjölet gör sitt till, men du kan testa att öka mandelmjölet kanske de håller ihop sämre men äggen borde ju hålla ihop det bra nog. Lycka till, hoppas det funkar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..