Kladdkaka med lingon och kola!

Kladdkaka vill man äta året runt och här är en juligare variant med lingon och kola. Supergott med de syrliga lingonen som bryter av mot det söta. Choklad, lingon och kola kan inte bli fel ;)

kladdkaka lingon

Foto: Homemade Stockholm

kladdkaka lingon

Foto: Homemade Stockholm

Kladdkaka med lingon:

75 g brynt smör
0,5 dl neutral olja, typ rapsolja
50 g mörk choklad, hackad

1 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2/3 dl kakao

1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2, 5 dl vetemjöl
1 krm salt

0,75 dl frusna lingon
1 msk vetemjöl

Tillbehör:
Kakao
Grädde
Dulce de leche

Lingon

Gör seg kladdkaka så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Jag hade en form som var 18 cm i diameter, använder du en större (24 cm) bör du korta gräddningstiden något.
  2. Bryn smöret, koka det tills det tystnar och doftar nötig kola. Hacka chokladen och låt chokladen smälta i det brynta smöret. Häll i oljan.
  3. Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg tjockt och fluffigt.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Häll smörchokladen i äggblandningen och sikta i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt runt med en slickepott.
  6. Blanda de frusna lingonen med mjölet och vänd försiktigt ner i smeten.
  7. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Håll koll på kakan, alla ugnar gräddar olika i min ugn blev den perfekt på 150 grader varmluft i 17 minuter.
  8. Servera den kall eller ljummen. Pudra över kakao och spritsa över dulce de leche. Klicka över lite grädde och strö över några lingon.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..