ANNONS

Kladdkaka med lingon och kola!

/

kladdkaka lingon

Foto: Homemade Stockholm

kladdkaka lingon

Foto: Homemade Stockholm

Kladdkaka med lingon:

75 g brynt smör
0,5 dl neutral olja, typ rapsolja
50 g mörk choklad, hackad

1 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2/3 dl kakao

1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2, 5 dl vetemjöl
1 krm salt

0,75 dl frusna lingon
1 msk vetemjöl

Tillbehör:
Kakao
Grädde
Dulce de leche

Lingon

Gör seg kladdkaka så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Jag hade en form som var 18 cm i diameter, använder du en större (24 cm) bör du korta gräddningstiden något.
  2. Bryn smöret, koka det tills det tystnar och doftar nötig kola. Hacka chokladen och låt chokladen smälta i det brynta smöret. Häll i oljan.
  3. Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg tjockt och fluffigt.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Häll smörchokladen i äggblandningen och sikta i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt runt med en slickepott.
  6. Blanda de frusna lingonen med mjölet och vänd försiktigt ner i smeten.
  7. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Håll koll på kakan, alla ugnar gräddar olika i min ugn blev den perfekt på 150 grader varmluft i 17 minuter.
  8. Servera den kall eller ljummen. Pudra över kakao och spritsa över dulce de leche. Klicka över lite grädde och strö över några lingon.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00