ANNONS

Pepparkaksmuffins med lingon & kola

/

pepparkaksmuffins lingon

pepparkaksmuffins lingon

pepparkaksmuffins lingon

Pepparkaksmuffins med lingon och kola

150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
1 krm salt

1/2 dl mjölk 3%
1 dl frysta lingon
2 msk maizera

Salt kolasås:
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
0,5 dl ljus sirap
50 g smör att bryna

Gör kolafyllningen så här:
Koka upp alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt koka till 105 grader. Bryn smöret i en annan kastrull, när smöret blir tyst och slutar skumma samt doftar nötigt är det klart. Häll försiktigt ner smöret i gräddblandningen under omrörning. Missa inte de bruna kornen av det brynta smöret. De är det godaste och smakar karamell 😉 Häll såsen i en spritspåse och låt den svalna i kylskåpet.

Gör pepparkaksmuffins så här:

Värm ugnen till 175 grader.

  1. Vispa smör och socker vitt i en matberedare.
  2. Vispa i äggen ett i taget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och pepparkakskrydda i en bunke. Vänd försiktigt i mjölblandningen i smeten.
  4. Blanda lingon med maizena och häll i smeten, vänd runt försiktigt med en slickepott.
  5. Fördela i muffinsformar, fyll 3/4 upp till kanten. Spritsa i lite kola i varje muffin. Ca 1 tsk.
  6. Grädda i 15 minuter eller tills de fått lite färg.
  7. Låt svalna och pudra över florsocker.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00