Biskvier på mandelbotten med chokladkräm

Krämiga biskvier med chokladkräm på en seg mandelbotten. Dessa har jag velat baka länge och äntligen fick jag lite tid över! De är roliga att göra och blir som små choklad-juveler! Hoppas ni gillar dem!

biskvier choklad

choklad biskvier

Recept på biskvier med chokladsmörkräm

3 äggvitor
2,5 dl mandelmjöl

1 dl strösocker

Gör mandelbotten så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker. Blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper ca 4 cm stora. Du kan också klicka ut dem på plåten om du inte har en spritspåse. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, de skall vara lite sega med fått lite färg innan de är klara. Låt svalna helt innan du lägger på fyllningen.

Recept på Chokladsmörkräm

1 tsk vaniljpulver
125 g mörk choklad
150 g rumsvarmt smör
100 g florsocker
25 g kakao
0,5 dl vispgrädde
1 krm salt

Smält choklad att doppa i:

200 g mörk choklad

Gör chokladfrostingen så här

  1. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad eller i mikro, låt svalna lite.
  2. Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vanilpullver riktigt vitt och fluffigt, i tex en kitchenaid. Vispa ca 5 min.
  3. Tillsätt kakao och den smälta chokladen. Lite i taget och vispa hela tiden.
  4. Blanda i grädde och salt. Om konsistensen blir för lös kan du låta den stå i kylen några minuter och låta den sätta sig lite.
  5. Ta en matsked med chokladkräm (vanlig sked inte mått) och dra av på en botten. Forma sen med skeden så det blir en fin bulle på den.
  6. Smält choklad (temperera för att få en blank yta). Doppa biskvin i chokladen och låt stelna. Strö ev flingsalt på innan den har stelnat.

 

  1. Gülay skriver:

    Har aldrig vågat baka sånna kakor,men borde nog göra ett försök. Ska det vara hasselnötsmjöl också? Hur kan man temperera enkelt?

    1. Hej! Jag hade hasselnötsmjöl i förra gången jag gjordde dem men förenklade det nu, så smög sig hasselnötsmjölet in ändå 😉
      Här kan du se hur du tempererar choklad på ett enkelt sätt i ett av mina tidigare inlägg. Det är lite knepigt att temperera och man kan behöva öva lite. Så ha tålamod. Men även om de inte blir spegelblanka är de goda! Lycka till!
      http://blogg.alltommat.se/homemadestockholm/2017/11/10/praliner-lakrits-lime/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..