ANNONS

Äppelcheesecake

/

cheesecake äpple

Smulbotten:

300 g digestivekex
150 g brynt smör

Fyllning:

5-6 äpplen, gärna discovery
1 dl strösocker
50 g smör

600 g philadelphiaost eller mascarponeost
1 dl cremefraiche
1,5 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 krm salt
200 g vit choklad

Tillbehör:
Flosocker
dulce de leche

  1. Värm ugnen till 175 grader. Bryn smöret i en stekpanna tills det ”tystnar” och doftar nötigt. Mixa kex och brynt smör i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader.
  2. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i socker och smör tills de är karamelliserade. Ställ åt sidan.
  3. Blanda Philadelphia, cremefraiche, socker och majsstärkelse till en jämn smet.
  4. Blanda i ett ägg i taget.
  5. Smält vit choklad över ett vattenbad.
  6. Tillsätt den smälta vita chokladen, grädden och en nypa salt. Blanda till en jämn smet.
  7. Lägg hälften av äpplena i bottnen av kakan. Häll cheesecakesmeten över bottnen och lägg på resten av äppelklyftorna, gärna i ett fint mönster.
  8. Grädda i ca 50 minuter tills kakan har stabiliserat sig. Börjar den få för mycket färg kan du täcka den med aluminiumfolie.
  9. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
  10. Servera med dulce de leche.
  11. Äppelcheesecake

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00