Äppelmos med mindre socker

Äppelmos med mindre socker. Oftast gör man äppelmos med ganska mycket socker. Men jag tycker inte att det behövs då äpplen är så söta och goda i sig. Dock kan äppelmoset hålla längre med mer socker. Men använder du rena verktyg i äppelmoset håller det minst två veckor. Krydda med tex kardemumma om du vill ha ett kryddigare mos.

 

äppelmos

Recept på äppelmos med mindre socker

1 kg äpplen, gärna discovery
3 dl vatten

0,75 dl råsocker
Skal och saft från en  citron

Gör äppelmoset så här:

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar eller skala dem om du vill ha ett helt slätt mos.
  2. Mät upp vatten, citronsaft och riv skalet från citronen i en stor kastrull.
  3. Lägg i äpplena och koka upp, sjud sen tills äpplena har gått sönder. Rör runt med jämna mellanrum tills du har ett mos av den konsistens du gillar. Jag har kvar äppelskalet när jag gör mos. Dels för att det är gott men också för att det får en så fin färg!

äppelmos

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..