Milanostänger

Första gången jag åt milanostänger var ett par veckor sedan. Jag har aldrig lagt märke till kakorna på konditori innan, eller iaf inte köpt dem. Men Mattias ville ha en milanostång att dela på så så blev det. Och jag blev så förtjust i kakan. Nu har jag bakat dem själv och jag tycker inte att det var så svårt. Mina blev lite tjocka och korta men jag ville inte ha dem så långa och stora, då orkar man dem inte. Du kan garnera med mandel som du hackar eller mandelflagor.

milanostänger recept

milanostänger recept

milanostänger recept

Recept på milanostänger

Mördeg:
4,5 dl vetemjöl
200 g smör
0,5 dl strösocker
1 äggula

Fyllning:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
Skalet från en citron

1 ägg till pensling
1 dl sötmadlar eller mandelspån

Gör milanostänger så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till mördegen i en matberedare.
  3. Platta till degen och plasta in den, låt vila i kylen minst 30 min.
  4. Riv mandelmassan och lägg i en bunke med två äggvitor. Riv ner skalet från en citron och vispa till en jämn smet med elvisp.
  5. Dela degen till två delar. Kavla ut till två länder, ca 10 cm breda. Jag snyggade till mina kanter med en kniv.
  6. Spritsa ut mandelmassan på mitten. Rulla ihop så att skarven kommer underst. Dela till mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Hacka mandlar i grova stänger som på bild eller grovhacka. Pensla med ägg och strö över den hackade mandeln eller mandelflagor.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills de har fått en fin färg.

 

milanostänger recept
milanostänger recept

  1. Jessica skriver:

    Småkakans svar på den hederliga mazarinen!!! Kram!

    1. Hej! Ja, verkligen ;D Jag blev helt kär i den här kakan och vill bara baka in allt gott i mördeg haha! Kram Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..