Mazarinkaka med blåbär

En saftig och god blåbärskaka med mandelmassa i! Servera den ljummen med en klick grädde eller kolasmetana. Denna bakade jag när vi ville hålla vår snickare på gott humör som jobbade med att få upp armeringsnät runt örtträdgården, och det gick alldeles utmärkt. =D Du kan baka den i en avlång form eller en rund om du har det. Blåbären kan du byta ut mot hallon eller annat bär. Lycka till!

blåbärskaka mazarin

mazarinkaka blåbärskaka

Blåbärskaka

275 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor
125 g rumsvarmt smör
skal från 1 citron

3 ägg
4 msk mandelmjöl
0,5 dl hackad mandel
1 krm salt

Smör och ströbröd till formen
1,5 dl blåbär, färska eller frysta

Kolasmetana:
1 dl smetana
0,75 dl dulce de leche

Gör blåbärskakan så här:

  1. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Häll i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa.
  3. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mandelmjöl, salt, citronskal och hackad mandel. Blanda och häll i formen.
  4. Häll över blåbären, om du har frysta blåbär är det bra att låta dem tina på ett papper för att få bort lite vätska.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten.
  6. Vispa ihop smetana och dulce de leche i en skål.
  7. Servera kakan ljummen med kolasmetana.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..