ANNONS

Mazarinkaka med blåbär

/

blåbärskaka mazarin

mazarinkaka blåbärskaka

Blåbärskaka

275 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor
125 g rumsvarmt smör
skal från 1 citron

3 ägg
4 msk mandelmjöl
0,5 dl hackad mandel
1 krm salt

Smör och ströbröd till formen
1,5 dl blåbär, färska eller frysta

Kolasmetana:
1 dl smetana
0,75 dl dulce de leche

Gör blåbärskakan så här:

  1. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Häll i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa.
  3. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mandelmjöl, salt, citronskal och hackad mandel. Blanda och häll i formen.
  4. Häll över blåbären, om du har frysta blåbär är det bra att låta dem tina på ett papper för att få bort lite vätska.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten.
  6. Vispa ihop smetana och dulce de leche i en skål.
  7. Servera kakan ljummen med kolasmetana.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00