Bananpannkakor med mandelmjöl

Bananpannkakor äter jag gärna till middag även om det kanske anses mer som frukost eller brunch. Men eftersom de är så nyttiga och går ganska snabbt att göra är de bra att slänga ihop efter en dag på jobbet om man bara vill ha något mindre till middag. Ha gärna turkisk yoghurt eller kvarg till så blir det lite krämigt och gott! Lägg till skivad banan, bär eller annan frukt och nötter för att göra det ännu godare. Mums!

bananpannkakor
bananpannkakor

Bananpannkakor med mandelmjöl

2-3 port
2 bananer
4 ägg
0,5 dl mandelmjöl
0,75 dl havregryn
1 krm salt
0,5 tsk mortlad kardemumma

Smör till stekning

Gör bananpannkakorna så här:

  1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer och låt stå 5 minuter.
  2. Stek på medelhög värme i en klick smör. Jag stekte tre i taget i en större stekpanna.
  3. Servera med bär, nötter, lite honung och ev lite kvarg eller turkisk yoghurt.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..