ANNONS

Kolapannacotta med hjortron, smulor & vaniljglass

/

kolapannacotta

kolapannacotta

Kolapannacotta med hjortron, kolasmulor & vaniljglass

4 portioner

1 dl strösocker
2 dl grädde
1 dl mjölk
1  tsk vaniljsocker

1,5 gelatinblad
salt

Tillbehör:
Vaniljglass (recept här)
Kolasmulor, recept nedan
Rårörda hjortron eller hjortronsylt

Gör kolapannacotta så här:

  1. förbered 4 små burkar eller glas att hälla upp pannacottan i.
  2. Lägg ett gelatinblad i blöt.
  3. Smält socker i en kastrull på medelhög värme, rör inte runt skaka kastrullen försiktigt isf.
  4. Värm grädde, mjölk och vaniljsocker i en annan kastrull.
  5. Häll försiktigt i gräddmjölken i det smälta sockret. Det kommer fräsa och klumpa sig lite med låt det sjuda tills allt är smält.  Rör i gelatinbladen och smaka av med salt.
  6. Häll upp i burkarna och låt dem stelna i kylen i några timmar.

Kolasmulor

50 g smör
2 msk muskovadosocker
1 msk strösocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn

Gör kolasmulor så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Blir det för kletigt  tillsätter du mer mjöl så det blir smuligare.
  2. Grädda på 175 grader ca 15 minuter. Rör om en gång under gräddningstiden. De är klara när de är lite gyllene. Låt svalna.
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00