Kladdkakemuffins med choklad och hallon

Vi svenskar älskar kladdkaka och jag är inget undantag. Dessa kladdkakemuffinsarna med choklad och hallon är kladdiga och precis lagom. Hallonen i kladdkakemuffinsen ger en liten syra för att balansera upp det mastiga. Grädden och nougaten till är pricken över i! ;D

kladdkaksmuffins

Kladdkaksmuffins:
ca 12 st
100
g smör

100 g choklad
2 st ägg
2 msk ljus sirap
2 dl strösocker eller mörkt muscovadosocker för en maffigare smak
2 dl vetemjöl
1 msk kakao

1 tsk äkta vaniljpulver
1 krm bakpulver
2 krm salt
Frysta eller färska hallon

Tillbehör:
Lättvispad grädde
Nougat

Gör kladdkakan så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg i chokladen i smöret så den smälter.
  3. Vispa upp äggen tillsammans med sockret.
  4. Rör samman torrvarorna i en bunke.
  5. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet.
  6. Häll smeten i formar, ca 3/4. Aanvänd hårda formar eller ställ muffinsformarna i en muffinsplåt. Annars kommer de rinna ut eller bli så gott som platta. Tryck i ett par hallon i varje muffin.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills muffinsen är genombakade precis i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna helt, gärna i kyl.
  8. Servera med en klick grädde och riv över nougat, lättast att riva är det om nougaten är frusen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..