ANNONS

Kladdkakemuffins med choklad och hallon

/

kladdkaksmuffins

Kladdkaksmuffins:
ca 12 st
100
g smör

100 g choklad
2 st ägg
2 msk ljus sirap
2 dl strösocker eller mörkt muscovadosocker för en maffigare smak
2 dl vetemjöl
1 msk kakao

1 tsk äkta vaniljpulver
1 krm bakpulver
2 krm salt
Frysta eller färska hallon

Tillbehör:
Lättvispad grädde
Nougat

Gör kladdkakan så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg i chokladen i smöret så den smälter.
  3. Vispa upp äggen tillsammans med sockret.
  4. Rör samman torrvarorna i en bunke.
  5. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet.
  6. Häll smeten i formar, ca 3/4. Aanvänd hårda formar eller ställ muffinsformarna i en muffinsplåt. Annars kommer de rinna ut eller bli så gott som platta. Tryck i ett par hallon i varje muffin.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills muffinsen är genombakade precis i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna helt, gärna i kyl.
  8. Servera med en klick grädde och riv över nougat, lättast att riva är det om nougaten är frusen.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00