ANNONS

Äppelmuffins med kolacrumble

/

äppelmuffins med crumble

äppelmuffins med crumble

äppelmuffins med crumble

Äppelmuffins med kolacrumble

ca 6-8 st
2 äpplen
smör till stekning
1-2 msk socker
0,5 msk kanel (eller efter smak)

Till muffinssmeten:
50 g smör
0,5 dl neutral olja
1 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Kolacrumble:
50 g smör
2 msk muskovadosocker
1 msk strösocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn

Gör kolacrumble så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Blir det för kletigt  tillsätter du mer mjöl så det blir smuligare.
  2. Grädda på 175 grader ca 15 minuter. Rör om en gång under gräddningstiden. De är klara när de är lite gyllene. Låt svalna.

Gör äppelmuffinsen så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar. Eller ställ fasta muffinsformar på en plåt.
  3. Skär äpplena i cm stora bitar.
  4. Stek dem i en stekpanna med smör och socker (ca 1-2 msk). Stek dem inte för hårt, de skall inte går sönder.
  5. Smält smöret och häll i oljan i smöret, ställ åt sidan.
  6. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
  7. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sen ner i äggsmeten omväxlande med smöroljan och mjölken. Vänd försiktigt ner hälften av de stekta äppelbitarna.
  8. Fördela smeten i muffinsformarna, toppa med resten av äppelbitarna och strö över kolasmulorna.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00