Vallmokaka med citron & mynta

Idag ville jag bara något gott till fikat men hade inte så mycket tid. Då blev det den här vallmokakan med citron och mynta plockat från vår örtträdgård. Jag älskar att baka med mynta! Blir en såååå god smak. Testa också min rabarber och mynta muffins, älskar dem och måste baka minst en gång varje sommar!

vallmokaka med citron

vallmokaka med citron
 
vallmokaka med citron

Citron- mynta- & vallmokaka

175 g smör
2 dl strösocker

2 ägg
0,5 dl cremefraiche
skal av en citron och saft av 0,5 citron
1 dl hackade myntablad

0,5 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl rising
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Till formen:
en klick smör
ströbröd

Till glasyren:
1,5 dl florsocker
Saften av en halv citron+ vatten om det behövs

Gör vallmokakan med citron så här:
Bryn smöret (koka upp det och låt det koka tills det tystnar och doftar lite kola) . Vispa upp socker och ägg i en bunke. Häll i smöret, vallmo, rivet citronskal, hackad mynta, bikarbonat, mjöl, salt och citronsaft i äggsmeten. Blanda ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter. Blanda ihop florsocker och citronsaft till glasyren, blir den för tjock drygar du ut den med vatten, lite lite, den blir lät för lös. När kakan svalnat ringlar du glasyren över kakan med tex en sked. Jag dekorerade med frystorkade hallon och myntablad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..