Pekankolaglass och hallonsorbet

Nu är det bara att kräma ur det sista ur sommaren och äta så mycket glass man kan! Här får ni mitt favorit recept på pekankolaglass (to die for) och min hallonsorbet som jag gjort sen jag var tonåring typ! Två superfavoriter som är så goda!

pekankola glass hallonsorbet

kolaglass recept

Kanderade pekannötter

3 msk ljus sirap
2 msk strösocker
0,5 krm salt
90 g pekannötter

Kanderade nötter:

  1. Koka upp sirap och socker, låt koka ett par minuter och lägg sedan i nötterna.
  2. Blanda och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. ställ in i ugnen på 175 grader i  ca 15 min. Rör om i mitten av tiden.
  3. Hacka isär nötterna och låt dem svalna helt.

Recept på kola-vaniljglass

1 gelatinblad
1 vaniljstång

3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
120 g äggula
135 g muscovadosocker

Kolasås (recept här)
Kanderade pekannötter (recept nedan)

Gör kola-vaniljglassen så här:

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp mjölken, grädden och vaniljen och dra därefter av från plattan.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt, häll ner vaniljmjölken över äggvispet och blanda väl.
  4. Häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljmjölken är 85 grader. Dra då av kastrullen från värmen, kram ur vattnet från gelatinbladet och vispa ner det. Sila såsen och kyl ner helt.
  5. Kör vaniljglassen i en glassmaskin. Blanda sen ner de kanderade pekannötterna och ringla över kolasås som du vänder runt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..