ANNONS

Kladdkaka med glasyr

/

kladdkaka med glasyr

kladdkaka med glasyr

Recept på Chokladglasyr

2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad 70%
2 tsk smör, gärna rumsvarmt

Flingsalt att strö över kakan

Gör glasyren så här:

  1. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Hacka chokladen  och lägg i en bunke, lägg i smöret.
  2. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och smöret, låt stå någon minut innan du mixar ihop den till en slät glasyr med en stavmixer.
  3. Låt svalna i rumstemperatur. Eller ställ in i kylskåp för att stelna snabbare, men rör då om med jämna mellanrum. Bre den över kakan när den är en bredbar konsistens, strö över flingsalt.

Recept på kladdkaka

Kladdkaka:
100
g smör

100 g choklad
2 st ägg
2 msk ljus sirap
2 dl strösocker eller mörkt muscovadosocker för en maffigare smak
2 dl vetemjöl
1 msk kakao

1 tsk äkta vaniljpulver
1 krm bakpulver
2 krm salt

Gör kladdkakan så här:

  1. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg i chokladen i smöret så den smälter.
  2. Vispa upp äggen tillsammans med sockret.
  3. Rör samman torrvarorna i en bunke.
  4. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet.
  5. Häll smeten i springformen (18 cm använde jag) se till att du smörat och bröat den. Gärna med kakao för att få en finare kant på den.
  6. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren. Strö över lite flingsalt.
0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00